24.5.2012

Yleisölle avoimet Arctic Circles kesäkoulun tapahtumat kaupungintalolla, Sampokeskuksessa ja Tiedekeskus Pilkkeessä

Arctic Circles tarjoaa monia mahdollisuuksia osallistua! Tervetuloa yleisölle avoimeen Engage! seminaariin, joka avaa kaksiviikkoisen kansainvälisen kesäkoulun. Ensimmäisen viikon työpajoissa syntyneet visiot esitellään Sampokeskuksessa järjestettävässä Rovaniemen Visiofoorumissa 1.6. kello 11.00-14.00. Kenttäkohteiden anti puretaan Arctic Circles Tulossavotassa Tiedekeskus Pilkkeessä 7.6. kello 13.00-16.00. Tule, näe, koe, tutustu ideoihin, jätä kommenttisi ja osallistu muotoilupalkintojen arvontaan! 

Arctic Circles kesäkoulu on tutkimusmatka käyttäjäkeskeiseen muotoiluun ja taiteeseen Lapin yöttömässä yössä. Kesäkoulun teemoja ovat palvelumuotoilu, kestävä kehitys ja taide, joiden ympärille rakentuvien muotoilu- ja taidehaasteiden parissa kansainväliset ryhmät työskentelevät. Arctic Circles kesäkoulu starttaa maanantaina 28.5.2012 kello 9.30 Rovaniemen kaupungintalon valtuustosalissa järjestettävällä Engage! seminaarilla. Seminaarin huippupuhujat tarkastelevat käyttäjälähtöisyyttä ja osallistavuutta palvelumuotoilun, kestävän kehityksen ja taiteen näkökulmista. Seminaari on maksuton ja kaikille avoin - voit ottaa osaa vaikka et osallistuisi muuhun kesäkoulun ohjelmaan (ilmoittautumiset tarjoilun johdosta Taija Sailiolle taija.sailio@ulapland.fi).

Ensimmäisen viikon työpajat järjestetään Rovaniemellä ja tehtävänannot liittyvät Joulupukin kotikaupunkiin. Palvelumuotoilun ryhmä tekee yritysten keskinäisestä suosittelusta näkyvän käytännön 24h designkisan tulosten pohjalta. Miten Rovaniemi voisi kehittyä kulttuurisesti ja ekologisesti? Kysymykseen etsitään vastausta, kun kestävän kehityksen teeman parissa puurtavat tarkastelevat Joulupukin kotikaupunkia ja visoivat sen tulevaisuutta. Kesäkoulun ympäristö- ja yhteisötaiteen työpajassa rakennetaan pajusta Joulupukin Kesäporoja, jotka valtaavat Lordin aukion. Pajuporotyöpajan työskentelyä voi tulla seuraamaan tiistaista torstaihin (29.-31.5.). Jos sormesi syyhyävät päästä rakentamaan pajusta poroja, tervetuloa mukaan! Arctic Circles kesäkoulun osallistujien Rovaniemeen liittyviä visoita esitellään Sampokeskuksessa 1.-7.6. Visionäärit ovat paikalla esittelemässä ensimmäisen viikon työpajojen tuloksia Visiofoorumin avaispäivänä 1.6. kello 11-14.  Tuloksiin voi tutustua näyttelyn muodossa Sampokeskuksen yläkerrassa 2.6.-7.6.

Palvelumuotoilijat pitäytyvät rovaniemeläisissä haasteissa myös kesäkoulun toisen viikon, jolloin kestävän kehityksen ja taiteen ryhmät ottavat kurssin kohti Iin ja Inarin kenttäkohteita. Rovaniemellä Arctic Circles kesäkoulun kenttäjakson yhteistyökumppaneita ovat Tiedekeskus Pilke ja Kauppakeskus Rinteenkulma. Palvelumuotoilun ryhmä jakautuu kahtia ratkomaan tahoillaan Pilkkeen ja Rinteenkulman palvelun kehittämiseen liittyviä haasteita. Inarissa kesäkoulun osallistujat tekevät yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa suunnitelmaluonnoksen Kulttuuripuistosta, jossa otetaan huomioon kestävän kehityksen periaatteet. Iin kenttäkohde liittyy kesäkuun alussa järjestettävään Ii Biennaaliin, jossa tuotetaan ekologisesti kestäviä pohjoisen ympäristö- ja veistotaiteen teoksia Iin kulttuuriperintöalueille. Kesäkoulun taideryhmä suunnittelee ja toteuttaa Biennaalin avajaisteoksen teemalla "Riversounds". Arctic Circles kenttäkohdejakso päättyy Tiedekeskus Pilkkeessä 7.6. kello 13.30-17.00 järjestettävään Tulossavottaan, jossa ryhmät esittelevät Rovaniemen, Inarin ja Iin antia. 

Olet lämpimästi tervetullut ottamaan osaa Arctic Circles tapahtumiin. Ensimmäisen viikon työpajoihin ja Rovaniemen palvelumuotoilun kenttäkohteeseen voi vielä ilmoittautua mukaan. Katso lisätietoja täältä. Sampokeskuksessa ja Pilkkeessä on myös mahdollista osallistua arvontaan, jossa voit voittaa upeita muotoiluvuoden palkintoja!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti