17.5.2012

Tule ideoimaan kulttuuripuistoa Inariin!

Ensimmäinen kansainvälinen Arctic Circles Art & Design kesäkoulu järjestetään Rovaniemellä ja Pohjois-Suomen kenttäkohteissa 27.5.-7.6.2012. Kesäkoulun pääteema on käyttäjälähtöisyys, jota tarkastellaan kestävän kehityksen näkökulmasta. Arctic Circles jalkautuu Inariin 4.-6. kesäkuuta ratkaisemaan konkreettista suunnitteluhaastetta Kulttuuripuistoa! 


Sajoksen ja Inarin Kultahovin välissä sijaitsevaan tyhjään tilaan on ehdotettu Kulttuuripuistoa. Kulttuuripuistossa viihtyisivät kaikenikäiset, niin lapset kuin ikäihmiset. Se olisi kohtauspaikka paikallisille ja matkailijoille.

Arctic Circles kesäkoulun Inarin kenttäkohteen osallistujat koostavat Kulttuuripuiston suunnitelmaluonnoksen. Suunnittelussa tulee huomioida kulttuurinen ja ympäristöllinen kestävyys. Suunnittelutiimiin toivotaan mukaan paikallisia käsityö-, ja taidealan opiskelijoita sekä ammattilaisia.

Arctic Circles kesäkoulun Inarin kenttäosuus aloitetaan maanantaina 4.6. klo 9.00.-12.00 kaikille avoimella tilaisuudella Sajoksen auditoriossa. Professori Michael Hardt luennoi kestävästä kehityksestä suunnittelutyössä ja kuulemme Kikka Laakson terveiset Sarvesta Ytimeen hankkeesta. Kesäkoulun tulokset esitellään yleisölle Sajoksen Auditoriossa keskiviikkona 6.6 klo 17-19. Tule mukaan kommentoimaan suunnitelmia!Kesäkoulu on ensisijaisesti suunnattu muotoilu- ja taidealan opiskelijoille. Inarin kenttäjakson ohjaajina toimivat teollinen muotoilija ja graafinen suunnittelija, professori Michael B. Hardt sekä Lapin yliopiston teollisen muotoilun lehtori Hanna Viitasaari. Rovaniemeltä Inariin saapuu heidän mukanaan noin kymmenen kesäkoulun osallistujaa. He ovat pääasiassa taiteen ja muotoilun kansainvälisiä maisteriopiskelijoita. Paikallisia opiskelijoita kesäkouluun otetaan kymmenen. Jos kiinnostuit, tule mukaan!Kesäkoulu on maksuton, mutta osallistujamäärä rajattu. Saamelaisalueen koulutuskeskus toimii yhteistyötahona Inarissa. Ilmoittaudu Inarin osuuteen! 

Ota yhteyttä:
Taija Sailio
taija.sailio@ulapland.fi
040 4844398


2 kommenttia:

 1. Hienoa!

  Tämä tehtävä on sattumien summaa minulle. Unelmoin, että pääsen jakamaan jotain omasta osaamisestani omaan lapsuuden kotikylääni. Nyt tämä Inarin kunnan antama tehtävämme sijoittuu lapsuuteni leikkimaisemiin. Olen asunut juuri tuolla kysyeisellä alueella ja mm. pelannut jääkiekkoa Giellagaksen Lehtolan Veli-Pekan ja Sajoksen vieressä sillankorvassa asustaneen Sietiön Anteron kanssa Sajoksen parkkipaikalla sijainneen urheilukentän kaukalossa.

  Kuin etiäisenä tulevaan, osallistuin huhtikuisessa - Tarinoita Pohjoisesta - Tales from the North -konferenssissa ympäristötaide-ohjelmaan, yhdessä siihen valikoituneen konferenssi-väen kanssa, juuri tulevan Kulttuuripuiston sisällä. Se kokemushan on tässä kontekstissa juuri sitä toimintaa, mitä Kulttuuripuistoon olemme nyt suunnittelemassa.

  Minulla on yhä tuo tuore kokemus jälkikäsittelyssä,koska sovimme yhteisen kokemuksen ketjukortista, jonka lähetän Saamelaisalueen koulutuskeskuksen rehtori Liisa Holmbergin kautta Francene J. Blythelle New Yorkiin,
  All Roads Film Project at National Geographic Societyn johtajalle ja hänen kauttaan kortti palautuisi minulle Skotlannista University of Aberdeenistä, professori Tim Ingoldin kautta takaisin Lapin yliopistoon Rovaniemelle. Täältä voisin sen toimittaa osaksi tulevaa kulttuuripuistoa. Minä muotoilen alkuperäisen kortin lähetysmuotoon ja jokainen kortin saanut lisää siihen oman muotoilujälkensä, kunnes kortti saa loppullisen muotonsa ja sisältönsä.
  Sisältönä voisi olla ikuisia ideoita Inarin kulttuuripuistoon valitsemiemme teemojen ohjaamina.

  Näine ajatuksineni kiitokset infosta!

  Tapaamisiin!

  Timo Lappalainen
  AurinkoUkko

  VastaaPoista
 2. Hi,

  Our cultural programme in the Tales From the North conferense was Multisensory Trail.

  The Master students of Applied Visual Arts designed and produced this outdoor happening.

  They promised us that results will be shared and you will get a memory from Inari to keep with you.

  This is my way to share my memory by co-creation work in Arctic Sustainable Design-project in Inari.

  Thank´s for Your cultural work The Master students of Applied Visual Arts of the University of Lapland. Your work create cultural development in Inari in many ways...!

  Sunshining!

  AurinkoUkko

  VastaaPoista