28.5.2012

Avajaistunnelmia näyttelystä Vilpittömästi minun

Kokoelma Balttian ja Pohjoismaiden opiskelijoiden teoksia on vallannut Rovaniemen Muotoiluhuoneen. Vilpittömästi minun | Sincerely Mine | Hjartfólgið mér - näyttelyyn voi käydä tutustumassa 20.6. saakka. 

Avoinna 
28.5. – 1.6. joka päivä klo 12-17
3.6. – 20.6. ke ja to klo 12-17

 


Ryhmä kokoontui maaliskuussa Islantiin työpajan merkeissä. Jokainen toi mukanaan yhden valokuvan omista kokoelmistaan. Nämä olivat valokuvia paikoista, joihin liittyi henkilökohtainen muisto. Työpajan osallistujat jakoivat nämä muistot ja tarinat toistensa kanssa, ja kurottivat menneisyyteen ymmärtääkseen nykypäivää.

Muistoista on kehittynyt teoksia, joissa opiskelijat pohtivat kulttuuria osana kestävää kehitystä. Tähän kestävän kehityksen osa-alueeseen kuuluvat kulttuuriperintö, arvot ja ne muistot, joita pidämme tärkeinä ja haluamme siirtää eteenpäin tuleville sukupolville. Ympäristö ja paikat ovat myös erottamaton osa kulttuuria, sillä ympäristö muuttuu ja me muutamme sitä jatkuvasti. Näyttelyssä pohditaan muun muassa poisheitetystä materiaalista löytyvää kauneutta, muistojen säilymistä, paikkojen välistä etäisyyttä ja kulttuurisia tabuja. Islantilainen Thóranna Björnsdóttir teki yhteistyötä Muotoiluhuoneen naapurissa sijaitsevan Asemapäällikön päiväkodin kanssa. Yhdessä lasten kanssa hän loi Luontoäidin korvan muotoisen kukkaistutuksen päiväkodin pihalle. Samalla kun lapset istuttivat kukkia, he kuiskasivat korvaan toiveita luonnon hyvinvoinnin puolesta. Toiveet on nauhoitettu ja niitä voi kuunnella Muotoiluhuoneella. Lapset vierailivat myös itse Muotoiluhuoneella tutustumassa näyttelyyn. Kuvat: Emilia Haukka

Vilpittömästi minun –näyttely on osa kansainvälistä Cultural Sustainability and Photography Workshop –projektia. Projekti toteutui Reykjavikissa Islannissa ja Rovaniemellä maalis-toukokuussa Lapin yliopiston, Islannin taideakatemian ja Cirrus –verkoston yhteistyönä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti