Palvelumuotoiluturnee

Ota palvelumuotoilu osaksi liiketoimintaasi!


Helsinkiläisen muotoilutoimisto Diagonalin palvelumuotoilijat kouluttavat yritysjohtoa Rovaniemen Kehityksen ja Lapin yliopiston Palvelumuotoiluturnee –työpajasarjassa. Palvelumuotoiluturnee on osa WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hanketta. Palvelumuotoilutyöpajoja järjestetään syksyllä ja alkuvuodesta 2013 eri puolilla Suomea viidessä eri kaupungissa: Vaasassa, Kuopiossa, Tampereella, Oulussa ja Jyväskylässä. Diagonalilaisten osaamisen keskiössä on palvelujen, asiakaskokemusten ja kohtaamisympäristöjen konseptointi, suunnittelu ja toteutus.

Palvelumuotoiluturneen pääkouluttajina toimivat Kirsikka Vaajakallio, Mikko Koivisto, Juha Kronqvist ja Sami Oinonen. Kaikilla kouluttajilla on runsaasti kokemusta sekä palvelumuotoiluprojekteista että kouluttamisesta. Koulutus on suunnattu työpajakaupunkien yritysten johto- ja päällikkötason henkilöille, jotka haluavat kehittyä käyttäjälähtöisen palvelukokemuksen asiantuntijoina ja mahdollistaa luovaa ongelmanratkaisua organisaatioissaan. Työpajapäivän aikana perehdytään monipuolisesti muotoilun käsitteisiin ja palvelumuotoilun hyötyihin liiketoiminnan kehittämisessä. Ohjelmassa on runsaasti case-esimerkkejä ja strategisia harjoituksia.

Työpaja on suunnattu sinulle, joka haluat sisällyttää käyttäjälähtöistä palveluiden suunnittelua yrityksesi liiketoimintaan luodaksesi parempia palveluita ja parantaaksesi asiakastyytyväisyyttä. Olet yrityksessä johtavassa tai päättävässä asemassa.

Työpajan hinta 295 e + ALV 23%

Case Kuopio

Tiistaina 23.10.2012, klo 8.45–16.00
Ravintola Os

Työpajan pääkouluttajana toimii Juha Kronqvist. Hän on työskennellyt digitaalisen median ja muotoilun parissa vuodesta 2005. Koulutukseltaan Kronqvist on kasvatustieteiden maisteri ja tällä hetkellä hän tekee väitöskirjaa Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Kronqvist on tehnyt palvelumuotoiluprojekteja Viking Linelle, Koneelle ja Tampereen yliopistolliselle keskussairaalle. Kronqvist kouluttaa palvelumuotoilua muun muassa Aalto Prossa. Hän toimii tutkijan uransa ohella Diagonalissa palvelumuotoilijana.

Ilmoittautuminen 


Ilmoittaudu mukaan Kuopion tilaisuuteen tästä.

Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu mukaan 12.10.2012 mennessä.
Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse vahvistuksen osallistumisestasi.

Työpajan koulutustila: Ravintola Os
Tulliportinkatu 45–48
70110 Kuopio
017-2633999

Lisätietoja työpajasta
juha@diagonal.fi


Case Tampere

Tiistai 13.11.2012, klo 8.45–16.00
Tampere-talo

Työpajan pääkouluttajana toimii osallistavan tuote- ja palvelukehityksen asiantuntija Sami Oinonen. Hän on luonut innovaatioita ja tuotekehityksen osallistavia toimintamalleja niin kansainvälisille yrityksille kuin julkisille toimijoille. Viime aikoina Sami on keskittynyt liiketoimintaverkostojenluomiseen, kehittämiseen ja kiihdyttämiseen sekä elämyksellisten palvelujen ja ympäristöjen suunnitteluun. Sami on johtanut Nokian osallistavaa tuotekehitystoimintaa, on-line -toimintaa ja digitaalista jakelua sekä vienyt äpi useita organisaatiomuutoksia markkinoinnista tuotekehitykseen. Sami kouluttaa verkostotaloudesta, palvelumuotoilusta, yhteisöistä ja osallistamisesta mm. Aalto yliopiston täydennysopiskelijoita ja Helsingin kaupungin työntekijöitä.

Ilmoittautuminen


Ilmoittaudu mukaan Tampereen koulutukseen tästä.

Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu mukaan 2.11.2012 mennessä.
Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse vahvistuksen osallistumisestasi.

Työpajan koulutustila: Tampere-talo
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere
03 2434111

Lisätietoja työpajasta
sami@diagonal.fi




Palveluiden yhdessätuottaminen ja yhteisöllinen budjetointi palvelumuotoilun työkaluilla


Maanantai 22.10.2012 klo 9.00–14.00
Kuopion muotoiluakatemia, Savonia-ammattikorkeakoulu
Piispankatu 8, Kuopio

Palvelumuotoiluturnee saapuu Kuopioon 22.–23.10.2012. Osana Palvelumuotoiluturneeta Kuopiossa järjestetään 22.10.2012 julkisten palveluiden tuottamisesta kiinnostuneille prof. Satu Miettisen ohjaama Palveluiden yhdessätuottaminen ja yhteisöllinen budjetointi -työpaja

Työpajan teemana on rakentaa instituutio- ja palvelualuerajat ylittäviä ikäihmisten päivätoiminnan palvelukonsepteja ja tarkastella niiden toteutettavuutta yhteisöllisen budjetoinnin avulla. Työpajassa käytetään palvelumuotoilun­ ja draaman menetelmiä, paljon inspiraatiota ja intuitiota. Tarkoituksena on löytää uusia, radikaaleja ratkaisuja tukemaan ikäihmisten hyvinvointia. Radikaali innovaatio voi olla tapa millä palvelu tuotetaan, sen sisältö tai vaikkapa palvelukanava. Työskentelyssä avainasemassa ovat osallistujat ja ryhmän jaettu asiantuntijuus.

Palveluiden yhdessätuottaminen on ajattelutapa, jossa kansalaisilta ei kysytä vain palveluun liittyviä tarpeita vaan viedään ajatus pidemmälle ja kysytään, "Mikä on sinun roolisi itsellesi tärkeiden palveluiden tuottamisessa?"­ Palveluiden yhdessätuottamiseen liittyy myös yhteisöllinen budjetointi, jossa ensin selvitetään yhteisölle tärkeät palvelut tai palvelukonseptit ja sen jälkeen osallistetaan sidosryhmän jäsenet miettimään miten palveluita voitaisiin toteuttaa budjetin näkökulmasta. Taustalla käytetään kau­­­pungin­­ budjettia.


Työpajan pääkouluttajana toimii professori Satu Miettinen. Satu on kirjoittanut useita palvelumuotoilun kotimaisia ja kansainvälisiä julkaisuja ja hän toimii aktiivisesti palvelumuotoilun tutkimuksen ja kehittämistyön parissa erilaisissa tutkimushankkeissa ja verkostoissa. Satun tavoittaa sivuston www.satumiettinen.com kautta. Muina kouluttajina toimivat kuvataiteilija Taina Kontio ja Muotoilija Reetta Kerola, jotka ovat kokeneita palvelumuotoilun kouluttaja.

Työpaja on suunnattu sosiaalisten ja julkisten palvelujen kehittäjille, palvelumuotoilusta ja palveluiden uusista tuottamistavoista kiinnostuneille.

Ilmoittautuminen

 

Työpaja on maksuton. Ilmoittaudu mukaan 17.10.2012 mennessä joko sähköpostilla tai puhelimella:

Tuija Jerndahl
+358 (0)40 484 4421
tuija.jerndahl(at)ulapland.fi

Lisätietoja työpajasta

 

Satu Miettinen
+358 (0)40 484 4367
satu.miettinen(at)ulapland.fi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti