11.9.2012

Taiteiden tiedekunta Habitare 2012 messuilla

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta osallistuu 12.–16. syyskuuta 2012 järjestettävään Habitare 2012 tapahtumaan KAJO-messuosastolla. Osasto sijaitsee kansainvälisellä Ahead! -designalueelle, joka esittelee uusinta ja kiinnostavinta muotoilua.

Osastoa suunnittelemassa olleet opiskelijat halusivat kunnioittaa osastollaan saamelaisia ja lappilaisia perinteitä. Messuosastolla on esillä myös Lapin yliopiston yhteistyökumppanin norjalaisen Sámi Allaskuvlan opiskelijoiden suunnittelemia tuotteita.

KAJO-osastolla olevat tuotteet, tekstiilit ja niiden ideat kumpuavat lappilaisista materiaaleista ja tuotteista, joiden perinteikkyyttä on tuotu esiin muun muassa modernilla muotoilulla sekä uusilla menetelmillä ja tekniikoilla. Tuotteiden muotoilun, materiaalivalintojen ja kuosisuunnittelun lähtökohtina ovat olleet Habitare 2012 Ahead! -designalueen vastuu-teema, arktinen muotoilu sekä pyöreyteen pohjautuva saamelainen tilakäsitys.


Messuosasto on Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan eri koulutusalojen yhteinen opintoprojekti, jonka toteuttavat eri yhteistyötahojen kanssa opiskelijat Niina Autio, Ismo Hietanen, Panu Kauppi, Ville Kemppainen, Krista Korpikoski, Marjo Kujala, Jenni Marttila, Jenni Mattila, Ida-Lotta Metsävainio, Mari Pohjanvesi, Jinyi Su ja Sara-Maaret Wahlsten.

Lisätietoa: Piia Pyrstöjärvi
Lehtori, sisustus- ja tekstiilimuotoilu,
taiteiden tiedekunta
Lapin yliopisto
Puhelin 040 734 6427
piia.pyrstojarvi(at)ulapland.fi

KAJO -messuosaston suunnittelijoista, tuotteista, sekä osastosta kertovaa aineistoa löytyy KAJO-osaston blogista, osoitteesta: http://kajo2012.blogspot.fi
http://www.facebook.com/pages/KAJO-Habitare-2012/371754746206405

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti