20.8.2012

Rovaniemi-viikkoon kuuluu myös muotoilua!

Rovaniemi-viikkoa vietetään 3.-9.9.2012. WDC2012 Helsinki-Rovaniemi osallistuu viikolle järjestäen viikon mittaan tapahtumia, joiden teema on tavalla tai toisella muotoilu. Muotoilu herättää tunteita. Mikä on sinun arkesi ihanin tai kamalin esine? Tuo itsesi ja esineesi Korundin kahvioon maanantaina, jolloin on luvassa keskustelua on kodin esineistön suosikeistä ja inhokeista. Korundi on tapahtumapaikkana myös torstaina, jolloin polkaistaan käyntiin syksyn Muotoilijaluennot-sarja Tuija Seipellin luennolla Muotoilu 2012: Mitä seuraavaksi? Kaupunkilaiset kutsutaan mukaan muotoilemaan parempaa Rovaniemeä, kun Visiofoorumit jalkautuvat kolmena päivänä kolmeen kohteeseen: valitse itsellesi sopivin ajankohta ja tule antamaan visiosi ilmi! Ennen piipahtamista Visiofoorumilla voit käydä inspiroitumassa Rovaniemi-miljööstä esimerkiksi opastetulla Designkävelyllä - kävelyt kävellään keskiviikkona ja perjantaina. Rovaniemen Muotoiluhuoneelle sopii pistäytyä paitsi maanantaista lauantaihin pystyssä olevaan Designputiikkiin, myös torstai-aamuna järjestettäville Yrittäjien aamukahveille - kahvittelemassa ovat myös osuuskunta Nonas ja Superpirtelöbaari. Niin ja lauantaina on Valopaloja-lyhtykulkue - sopii hämärtyvään syyskuun iltaan! Muuhun Rovaniemi-viikon ohjelmaan voit käydä tutustumassa täällä. Hyvää kaupunkifestivaalia!

Suosikit ja inhokit - tunteita herättävät kodin esineet
tiistai 4.9. kello 17-19
Rovaniemen taidemuseo/ Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4
Tilaisuuteen voit tuoda mukanasi ihanimman tai kamalimman arjen esineen keskusteltavaksi ja kommentoitavaksi. Tapahtuman järjestää Kulttuuritalo Korundin kahviossa Rovaniemen taidemuseon ystävät ry. Lisätietoja Sisko Ylimartimo (050) 594 7360.

 Visiofoorumit
 keskiviikko 5.9. - perjantai 7.9.
Tehdään yhdessä parempi kaupunki - visiofoorumi tarjoaa kaupunkilaisille mahdollisuuden ideoida tulevaisuuden Rovaniemeä. Visiofoorumit järjestetään yhteistyössä Sampokeskuksen ja Rovaniemen kaupunginkirjaston kanssa. Tervetuloa ideoimaan!
·       Ke 5.9.12 Ounasrinteen kirjasto klo 15-18, Salmenperä 2
      ·       To 6.9.12 Sampokeskus klo 12-18
      ·       Pe 7.9.12 Rovaniemen kaupunginkirjasto klo 12-18, Jorma Eton tie 6 

Designkävelyt 
keskiviikkona 5.9. ja perjantaina 7.9. 
kävelyille lähdetään Rovaniemen Muotoiluhuoneelta, Ainonkatu 1
Maksuton ja opastettu reitti Rovaniemen keskustassa vie tutustumaan paikalliseen muotoiluun, arkkitehtuuriin, interiööreihin ja kulttuuriin. Käveltävä matka on reilut 2 km ja kävelyn kesto n. 2 h. Opastus suomeksi ja lyhyesti englanniksi, oppaana Marja Jalkanen (Rovaniemen Matkailuoppaat ry).
·       Ke 5.9.12 klo 16 designkävely, reitti 2
      ·       Pe 7.9.12 klo 12 designkävely, reitti 1

Yrittäjien aamukahvit
torstaina 6.9. kello 8-10
Rovaniemen Muotoiluhuone, Ainonkatu 1 
Rovaniemi –viikon aamukahveilla teemana on ”Dissain ja Deli”. Kahveilla esittäytyvät osuuskunta Nonas ja Superpirtelöbaari. Aamukahveilla kuullaan myös syksyn toiminnasta kuten Yrittäjälainaamon myötä käynnistyvästä kokonaisuudesta Bisnesmuotoilua satasella, kiitos! Tarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan aamukahveille etukäteen osoitteeseen pia.lillberg@rovaniemi.fi.

 Design 2012: Mitä Seuraavaksi?
Tuija Seipellin luento/ Muotoilijaluennot -luentosarja
torstaina 6.9. kello 18-19.30
Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4
Luento aloittaa syksyn muotoilijaluentosarjan ja on avoin kaikille muotoilusta kiinnostuneille Rovaniemen taidemuseon sisäänpääsymaksulla (8€/5€) sisältäen näyttelyvierailun. WDC2012 Helsinki-Rovaniemi järjestetää luentoja syksyn ajan kuukausittain yhteistyössä Kulttuuritalo Korundin kanssa.


Valopaloja-lyhtykulkue
lauantaina 8.9. kello 21
Rovaniemen kaupunginkirjastolta Lordinaukiolle 
Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan uudet opiskelijat juhlistavat Rovaniemi-viikkoa valoisilla makupaloilla. Kulkue etenee reittiä Rovaniemen kaupunginkirjasto - Rovakatu - Lordinaukio. Tervetuloa nauttimaan valopaloista reitin varrelle!

Designputiikki
maanantai 3.9.-lauantai 8.9.
Rovaniemen Muotoiluhuone, Ainonkatu 1
Designputiiki Rovaniemen Muotoiluhuoneella on avoinna Rovaniemi –viikon ajan. Putiikissa on tarjolla Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden sekä paikallisten yrittäjien designtuotteita. Putiikki on avoinna arkisin ma-pe 3-7.9.12 klo 12-17 ja la 8.9.12 klo 10-14.


Lisätiedot Rovaniemi –viikon tapahtumista // Tuija Jerndahl 040 484 4421 tuija.jerndahl@ulapland.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti