29.8.2012

Pohjoista muotoiluosaamista Arktisen Muotoilun osastolla Habitaressa


Pohjoisen muotoiluyrityksistä Aika Felt Works, Hornwork, JAUR, Kaisa Sirén, Paperivalo ja Saveija Arktisen Muotoilun osastolla Habitaressa 12.-16.9.2012

Arktisen Muotoilun osasto Habitare-messuilla Helsingin Messukeskuksessa Sisustamisen pientavarat -hallissa osastopaikalla 2e29. Halli on yksi Habitaren messukävijöiden suosikeista, sillä se on tapahtuman ainoa alue, jolla vähittäismyynti on sallittua

Osasto avoinna Habitaren aukioloaikoina
Yleisölle: To 13.9. klo 14–19, pe 14.9. klo 10–19, la 15.9. klo 10–18 ja su 16.9. klo 10–18.
Ammattilaisille: Ke 12.9. klo 10–18, to 13.9. klo 10–14

Aika Felt Worksin huovutetut tuotteet on tehty huolellisesti käsityönä Pohjois-Suomessa, Napapiirin tuntumassa. Tuotemerkin takana on rovaniemeläistynyt, japanilainen muotoilija Aika Urata. Aika Felt Works pyrkii luomaan puhdaslinjaisia ja käytännöllisiä tuotteita. Tuotteet tehdään ekologisesti, 100% villasta.


Hornwork

Arktisen Muotoilun putiikin materiaaleihin kuuluu luonnollisesti myös poro. Hornworkin päämateriaalina käyttämä poronsarvi on perilappilainen raaka-aine, joka taipuu muun muassa näyttäviksi kattokruunuiksi ja kodin käyttöesineiksi. Uniikista materiaalista syntyy yksilöllisiä tuotteita.
JAUR

Arktisen Muotoilun putiikista on saatavilla myös JAUR:in teräsdesignia. Kansainvälisesti palkittu JAUR on saaanut innoituksensa karusta pohjoisesta. Tuotteissa on sama rauha kuin muotojen esikuvassa - Lapin luonnossa.  Maailman pohjoisimman terästehtaan jaloteräksestä valmistetaan erilaisia käyttö- ja sisustusesineitä.


Poro näyttäytyy materiaalina myös Kaisa Sirénin tuotteissa: poronnahalle printatuissa kelokehyksissä tauluissa ja poronnahasta valmistetuissa, sarviluulla koristelluissa tyynyissä. Poronnahka on pehmeä ja notkea, mutta kuiturakenteidensa vuoksi hyvin kestävä materiaali. Valokuvaaja Kaisa Sirén on valikoinut sohvatauluihin upeimmat kuvansa, joissa Lapin luonto tulee esiin aidoimmillaan. Jokaisella kuvalla on oma hauska tarinansa, ja kustakin kuvasta tehdään vain 30 kappaletta uniikkeja, numeroituja teoksia.

Paperivalon mallisto tuo Arktisen Muotoilun osastolle valkoista valoa pohjoisesta. Omassa studiossa valmistetaan käsin paperia, josta muotoillaan mm. valaisimia, onnittelukortteja sekä tuhkauurnia. Vesileiman avulla tuotteisiin aikaansaadut kuviot, tarinat ja viestit kuultavat kauniisti valossa. Malliston pääväri on valkoinen kuvaten lunta sekä kesän yöttömiä öitä. Uniikki paperi huokuu arvokkuutta ja antaa tuotteille elegantin ilmeen. Paperitaiteilija Sirpa Kivilompolon selkeä ja viimeistelty muotokieli tekee tuotteista ajattomia ja tuo käyttäjille esteettisiä elämyksiä. 


Saveija

Saveijan muodot viittaavat luontoon, niin oman kodin takametsään kuin Lapin tunturimaastoon, jossa voi ihailla kevättuulen puuterilumesta muodostamia luonnonluomuksia. Saveija valmistaa piensarjoina erilaisia keraamisia kodin käyttöesineitä.Arktisen muotoilun osaston toteuttaa WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hanke. Rovaniemi osallistuu World Design Capital Helsinki 2012 -vuoteen tuoden siihen arktisen muotoilun näkökulman. Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Lapin yliopiston toteuttaman hankkeen tavoitteena on tuoda esille pohjoista muotoiluosaamista ja vahvistaa pohjoisessa toimivien muotoiluyritysten liiketoimintaa. Osa tätä työtä on Arktisen muotoilun osasto Habitaressa, joka on tänä vuonna osa World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden ohjelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti