24.8.2012

Marimekko-ilmiöstä "Cool huntingiin" - näkökulmia arjen muotoiluun syksyn muotoilijaluennoilla

WDC2012 Helsinki-Rovaniemi ja Kulttuuritalo Korundi järjestävät yhteistyössä luentosarjan, joka haastaa kuulijat pohtimaan muotoilun ja arkkitehtuurin merkitystä arjessa ja omassa asuinympäristössä. Luennoilla tarkastellaan arjen muotoilua erilaisista näkökulmista asuntorakentamisen muutoksista muotiin ja muutosten taustalla vaikuttaviin trendeihin. Luennot muodostavat myös ajallisen jatkumon 1960 -luvulta tähän päivään.

Arjen muotoilun tematiikkaan virittäydytään tiistaina 4.9., kun Rovaniemen taidemuseon ystävät ry järjestää Korundin kahviossa yleisötilaisuuden "Suosikit ja inhokit - tunteita herättävät kodin esineet".  Tuo maksuttomaan tilaisuuteen oma suosikki- tai inhokki esineesi keskusteltavaksi ja kommentoitavaksi.

Luentosarjan torstaina 6.9. aloittava designbloggaaja Tuija Seipell keskittyy tämän päivän ja tulevaisuuden muotoilutrendeihin, innovointiin, brändäykseen ja Coolin metsästykseen. Tutkimuspäällikkö Minna Sarantola-Weiss Helsingin kaupunginmuseolta vie lokakuussa kuulijat 1970 -luvun muotoilun maailmaan. Marraskuussa arkkitehti Pave Mikkonen kertoo 1900 -luvun viimeisten vuosikymmenien aikana käynnistyneistä asuntorakentamisen muutoksista, jotka ovat nähtävissä myös Rovaniemen kaupunkikuvassa. Joulun alla muotoilija Ristomatti Ratian aiheena on jo 1960 -luvulla syntynyt Marimekko -ilmiö. Luennot järjestetään kerran kuukaudessa syyskuusta joulukuulle Kulttuuritalo Korundissa (Lapinkävijäntie 4) ja ovat kaikille avoimia Rovaniemen taidemuseon pääsymaksulla 8€/5€.

Luennoille osallistuvilla Lapin yliopiston opiskelijoilla on mahdollisuus kulttuuri/taidehistorian opintosuoritukseen. Opintosuoritus edellyttää ilmoittautumista Weboodissa. Lisätietoja lehtori Maija Mäkikalli, Taide- ja kulttuuriopinnot, 040-4844390 tai maija.makikalli@ulapland.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti