2.4.2012

Yksilöllisiä koruja arkeen ja juhlaan

Damascus Steel Jewelryn koruja on esillä Vitriinigalleriassa (Rovaniemen pääkirjaston Aalto-sali) 6.5.2012 saakka.  Japanilaissa samuraimiekoissa käytetty damastiteräs on terästen ”aatelia”. Kahta eri teräslaatua on lukuisia kerroksia tehden siitä äärimmäisen kestävän. Siitä valmistetaan korkealaatuisia tuotteita vaativille käyttäjille. Tämä kiehtova ja haastava materiaali innoitti Mauri Härkösen suunnittelemaan koruja, joita hän myös valmistaa. 
Koruissa käytetään ruostumatonta damastiterästä ja 925 hopeaa. Korujen muotoilu on pelkistettyä ja ajatonta, kunnioittaen materiaalin kauniita kuvioita. Kahta korua samanlaisella kuviolla ei ole olemassa. Ne ovat yksilöllisiä siis jokainen, soveltuen erinomaisesti arkeen ja juhlaan. Korut suunnitellaan ja valmistetaan yhdistäen modernia nykyteknologiaa ja perinteisiä käsityömenetelmiä. 3D CAD suunnittelun avulla ohjataan laserleikkausta. Viimeistely, hiomiset ja kiillotukset vaativat kultasepäntasoista käsityöosaamista. Lopputuloksena on yksilöllinen koru, ”korujen aatelia”. 
Mauri Härkösen Damascus Steel Jewelry yritysesittelyssä huhtikuun Yrittäjien aamukahveilla Rovaniemen Muotoiluhuoneella 12.4.2012.

Rovaniemen kaupunginkirjaston Aalto-salin Vitriinigalleria toimii World Design Capital 2012 muotoiluvuoden ajan Rovaniemen Muotoiluhuoneen galleriana, joka esittelee lappilaista ja suomalaista muotoilua. 

Mauri Härkösen Damascus Steel Jewelryn koruja Vitriinigalleriassa 2.4.-6.5.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti