28.4.2012

Pinnan alla -valokuvanäyttely Rovaniemen MuotoiluhuoneellaPinnan alla -valokuvanäyttely on Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan teollisen muotoilun ja audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelmissa opiskelevien Heidi Vittaniemen, Eerika Isometsän ja Anniina Nissisen valokuvauksen sivuaineen lopputyö. Kuvissa avautuu unenomainen maailma, jonka rajapinnalla vesi ja nainen kohtaavat. Muotokuvat kertovat pinnan alle salatusta syvemmästä tietoisuudesta: luovuttamisesta, lohduttomuudesta ja tukahdetuista tunteista, mutta samalla voimasta. 
Näyttely on kannanotto nykypäivän naisen asemaan – hektiseen arkeen, vastuuseen ja velvollisuuksiin, joihin hukkuu helposti. Näyttely on moderni ja uudistettu versio Kalevalan Ainon kohtalosta, tosin tämän tarinan loppu voi olla onnellisempi. Se, millaisen lopun tarina saa, jää katsojan päätettäväksi. 

Taidenäyttelyn avajaisia vietetään torstaina 3.5. klo 18–20. Tervetuloa! 


Pinnan alla -valokuvanäyttely on esillä Rovaniemen Muotoiluhuoneella 4.-22.5.2012. Muotoiluhuone on avoinna tällä ajanjaksolla keskiviikosta perjantaihin kello 12–17. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti