18.2.2012

Rovaniemi Design Week käynnistyi!

Rovaniemi Design Week ja Lappia-talon Muotoilukeskus avattiin äänekkäästi Mieskuoro Huutajien ja 400 vierailijan voimin perjantaina 17.2.2012. Muotoilukeskus esittelee kolmen kerroksen täydeltä pohjoista muotoilua. Yleisöllä on kymmenpäiväisen muotoiluviikon ajan taloon vapaa pääsy. Lappia-talon pohjakerros muuttuu Taidegalleriaksi, jossa on pohjoista taidetta veistoksista maalaus- ja valokuvataiteeseen. Yläkerta painottuu yritysten esilletuloihin. Mukana on lähes 60 näytteilleasettajaa: muotoilijoita, luovien alojen yrittäjiä, pohjoisen taiteilijoita ja Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan opiskelijoita. Perjantai-ilta avasi paitsi Muotoilukeskuksen myös koko muotoiluviikon, joka ulottuu Rovaniemen keskustan alueelle ja kulttuurikohteisiin kuten Korundiin ja Pilkkeeseen. Designviikon aikana osaan kohteista pääsee tutustumaan vaikka designkävellen!
Rovaniemi Design Weekin avajaisia pääsi juhlistamaan myös Muotoilukeskuksessa järjestettyihin Taidebileisiin.
Neljättä kertaa järjestettävä maailman pohjoisin designviikko kantaa vuonna 2012 teemaa Arktinen Muotoilu - Valoa & Pimeää. Pohjoista osaamista, luovuutta, arktisuutta ja kansainvälisyyttä! Kokemuksia, viihdettä ja kulttuuria! Seminaareja ja työpajoja! Kymmenpäiväisen viikon ohjelma on huikea! Katso vaikka itse!

Lappia-talon Muotoilukeskuksessa kotiinviemisiä voi etsiä itselleen Designputiikista ja Lapin Taiteilijaseuran Taidelainaamosta. Designputiikkia pyörittää Littlefinland, suomalainen tuotekonsepti, joka tunnetaan laadukkaista huonekalu- ja sisustustuotteistaan. Ylläkerrassa sijaitsevan Designbaarin valikoimasta löytyy muun muassa erilaisia smoothieita ja raakakakkua jos verensokeri uhkaa laskea kesken Muotoilukeskuksen antiin tutustumisen. Designbaaria emännöivät Rovaniemen Wanhoilta Markkinoilta tutut Super Pirtelöbaarin pitäjät.Rovaniemi Design Week 2012 on osa World Design Capital 2012 Helsinki -vuotta. Rovaniemi Design Weekin järjestää Rovaniemen Kehitys Oy.

www.rovaniemidesignweek.fi
facebook.com/rovaniemidesignweek

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti