18.2.2012

Designkävelylle kokemaan kulttuuria, taidetta ja designia!

Rovaniemen uusin matkailutuote esitellään Rovaniemi Design Weekillä. Kolmena päivänä kaupunkilaiset ja matkailijat pääsevät testaamaan opastettuja designkävelyjä maksutta. Oppaana uutuusreiteillä toimii Marja Jalkanen Rovaniemen Matkailuoppaat ry:stä.

Designkävelykierrosten teema on "Kulttuuria, Taidetta ja Designia Rovaniemellä". Maksuttomien kävelyjen avauskierros starttasi Rovaniemi Design Weekin ensimmäisenä lauantaina. Designkävelijöitä kerääntyi iso joukko kierroksen alkupisteelle, Rovaniemen Muotoiluhuoneelle.


Seuraavan kerran puolentoista tunnin kävelylle lähdetään Rovaniemen Muotoiluhuoneelta keskiviikkona 22.2. kello 16. Keskiviikon kierros päättyy Pilkkeen Design-kahvilaan. Englanniksi opastetulle kierrokselle on mahdollista osallistua lauantaina 25.2. kello 12, jolloin lähtöpisteenä on Arktikum ja päätepisteenä Rovaniemen Muotoiluhuone.

Osallistujat viedään Rovaniemen keskustassa kahta eri reittiä tutustumaan paikalliseen muotoiluun, arkkitehtuuriin, interiööreihin ja kulttuuriin vierailemalla putiikeissa, kahviloissa, muotoiluyrityksissä ja kulttuurikohteissa. Vierailu Lappia-talolle tutustuttaa Rovaniemi Design Weekin ajaksi Muotoilukeskukseksi muuttuvan rakennuksen antiin.

Yksi designkävelyiden tavoitteista on esitellä luovien alojen yrittäjyyttä ja rovaniemeläisiä designtuotteita. Rovaniemen Muotoiluhuone toimii joko designkävely alku - tai päätepisteenä. Rovaniemen Muotoiluhuoneella esitellään Rovaniemi Design Weekin aikana myös Lapin yliopiston osaamista.

Myös kartat omaehtoisiin designkävelyihin tulevat piakkoin saataville esimerkiksi Rovaniemen Muotoiluhuoneelle, Rovaniemen matkailuinfoon, hotelleihin ja reittien kohteisiin.

Reitit toteutuvat Rovaniemen Matkailuoppaat ry:n ja WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hankkeen yhteistyönä.

Lisätietoja:
Rovaniemen Matkailuoppaat ry
Marja Jalkanen
Puh. 040 065 4159
metjal@pp.inet.fi

WDC2012 Helsinki-Rovaniemi
Tuija Jerndahl
Puh. 040 484 4421
tuija.jerndahl@ulapland.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti