26.9.2013

Pohjoisuus inspiroi myös Habitaren messuväkeä

Suomen suurin huonekalu-, sisustus ja muotoilutapahtuma Habitare päättyi sunnuntaina Messukeskuksessa. Mukana muotoilumenossa oli myös WDC2012 Helsinki-Rovaniemi –hankkeen tuottama Arktisen Muotoilun yhteisosasto, joka toi esille pohjoisia ja pohjoisesta inspiroituneita muotoiluyrityksiä. Akmeelikoru, Arkkitehtitoimisto N-A-M, Everyday Design, Lauri-tuotteet, Muotoiluhuone Tuokio, Paperivalo, Puusepänliike Pihlaja ja Ságat kiinnostivat niin jälleenmyyjiä, lehdistöä kuin suurta yleisöäkin. Kokonaisuuteen sopi hyvin myös Lapin yliopiston opiskelijan Juho Rohilan ja graafikko Eero Tähtisen suunnittelema Plano-pöytä.


Selkeä, mutta värikäs osastomme veti väkeä sankoin joukoin ja täyttyi perjantain ja lauantain parhaimpina tunteina ruuhkaksi asti. Habitaressa ja samaan aikaan järjestetyissä ArtHelsinki, Salonki ja ValoLight -tapahtumissa vieraili yhteensä 55 141 kävijää ja 1010 toimittajaa. Monelle messukävijälle Habitare-kokonaisuus on jokavuotinen syksyn merkkitapahtuma, jonne tullaan hakemaan sisustusideoita ja viihtymään, raportoi Messukeskus kyselytuloksiaan. Seuraavan kerran Habitare järjestetään 10.-14.9.2014.

Kävijät viehättyivät eritoten Arktisen Muotoilun aidoista materiaaleista, kotimaisesta tuotannosta ja jokaisen tekijän ainutlaatuisesta muotokielestä. Pohjoisuus ja pienyrittäjät kiinnostavat.


Tunnelmapalana messuilta muutama kuva Trash Design näyttelystä, jossa viime vuoden Helsingin designpääkaupunkivuoden Paviljonki oli saanut uuden elämän erilaisina sisustustuotteina, ulkorakennelmina ja installaatioina.


Huomattavana kävijäilmiönä messuilla havaitsimme sisustusbloggaajat. Nämä epävirallisemman median edustajat ottivat kuvia osastolla ahkeraan ja muutaman tuotoksen bongasimmekin internetin syövereistä. Katso esimerkiksi kuvat Everyday Designin lumipalloista Sally´s blogista ja Muotoiluhuone Tuokion värikkäistä kuoseista Cirkus sivustolta.

Lisää kuvia ja tunnelmia voi katsastaa myös hankkeen Facebookista ja Habitaren omilta Facebook sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti