26.9.2013

Laivamaan "Matkan varrelta" kuosit hengähtävät hetken Muotoiluhuoneen ikkunassa

Laura Laivamaa tuo Lapuan Kankureiden kanssa yhteistyössä tekemänsä, jo maailmaa kiertäneen, "Matkan varrelta" kuosimallistonsa hetkeksi esille myös Rovaniemelle, Muotoiluhuoneen ikkunaan. 


Laivamaa on Lapin yliopistossa sisustus- ja tekstiilimuotoilun maisteriopintojaan viimeistelevä, jo teollisen muotoilun maisteri. Hän on tehnyt sisustus- ja tekstiilimuotoilun oppiaineen pro gradu -tutkielmansa taiteellisen osion yhteistyössä Lapuan Kankureiden kanssa.

Kuosimallisto on saanut inspiraationsa pohjoisesta, arktisesta luonnosta. Malliston nimi ”Matkan varrelta” syntyi siitä, että malliston kaikkiin kuoseihin on ikuistettu näkymiä, joita pohjoisessa vaeltaessaan voi kohdata. Taivaanvalkeissa piirtyy tunturimaisema revontulineen, Selkoset kuvaavat tunturien loppumattoman pitkiä jonoja ja Tunturipurossa kimaltavat pikkukivet kirkasvetisen puron pohjalla. Raito on kuvattu komeina sarvina, ja yksinäinen Kelo seisoo vasten valkoista aavaa maisemaa. Taivaltajat -kuosissa sudet, ketut, porot, karhut ja jänikset ovat lähteneet matkaan rinnakkain -kenties katsomaan revontulten syntyä?

Malliston värejä ovat talviset turkoosit, harmaat ja valkoiset, mutta ne laajenevat myös ruskaan voimakkaan sävyisellä oranssilla. Näitä sävyjä täydentävät Lapin luonnolle ja pohjoiselle vuodenkierrolle tyypillisestä vastakohtaisuudesta inspiroituneet voimakkaan kontrastiset, mustavalkoiset vaihtoehdot.

Mallisto on julkaistu Tukholman Formex -messuilla elokuussa, ja sen jälkeen kuosit ovat kiertäneet maailmaa tekstiili- ja sisustusmessuilla ympäri Eurooppaa. Kuosit ovat nyt esillä Rovaniemen Muotoiluhuoneen ikkunassa 30.9.2013-11.10.2013.

Näyttelyn avajaisia vietetään Muotoiluhuoneen tiloissa 30.9.2013 klo. 19.00-20.00. Tervetuloa!

Lisätietoa löytyy Lauran projektin aikana kirjoittamasta blogista ja Lapuan Kankureiden nettisivuilta:
www.inspiredbythearctic.blogspot.fi
www.lapuankankurit.fi/fi/suunnittelijat/laura-laivamaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti