20.8.2013

Tuuppa Tukholmaan, haussa lappilaisia yrityksiä Stockholm Furniture & Light -messuille!


Stockholm Furniture & Light Fair, skandinaavisen huonekalu- ja valaistusmuotoilun suurin ja tärkein messutapahtuma, houkuttelee muotoilualan ammattilaisia helmikuiseen Tukholmaan 4.–8.2.2014. WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hanke toteuttaa Arktisen Muotoilun yhteisosaston osana Stockholm Furniture & Light Fairin ohjelmaa. Etsimme mukaan lappilaisia muotoiluyrityksiä huonekalujen, valaistuksen, tekstiilien ja kodin piensisustuksen saralta. Arktisen Muotoilun yhteisosaston tarkoitus on tuoda esille arktista muotoiluosaamista ja luoda uusia kansainvälisiä kontakteja Lapissa toimiville yrityksille.

Stockholm Furniture & Light Fair täyttää aina vuoden kuudennen viikon muotoilun kanssa ammatillisesti tekemisissä olevien ja pohjoismaisesta muotoilusta kiinnostuneiden kalentereista. Ja miksipä ei täyttäisi, messut ovat toimittaneet keskeistä muotoilualan ammattilaisten kohtaamispaikan virkaa jo vuodesta 1951. Reilun 60 vuoden aikana tapahtuma on saavuttanut vankan aseman muotoilumessujen kärkijoukossa. Tässä muutamia vuoden 2013 messulukuja, jotka puolustavat Stockholm Furniture & Light Fairin paikkaa yhtenä Euroopan tärkeimpänä muotoilun areenana. Edelliset messut pitivät sisällään 729 näytteilleasettajan esillepanot, jotka tavoittivat kaikkiaan 37 033 kävijää. Pohjoismaista muotoilua arvostetaan laajasti ympäri maailmaa ja sitä tullaan ihmettelemään pidempienkin matkojen takaa. Tapahtuma kansainvälistyykin vuosi vuodelta. Vuonna 2013 messuvieraita saapui 58 maasta, joista Ruotsin rinnalla suurimpia edustajia olivat Norja, Suomi ja Tanska. Stockholm Furniture & Light Fair kiinnostaa myös sankkaa joukkoa toimittajia. Viimeksi 1138 valtuutettua toimittajaa teki teräviä havaintoja messujen annista ja jakoi kokemuksiaan sekä printtimediassa että sähköisessä mediassa. Noin 30 prosenttia toimittajista saapui ulkomailta. Messujen ohella Tukholmassa järjestetään valtava määrä muita tapahtumia, showroomeja ja kohtaamisia samanaikaisen Stockholm Design Weekin puitteissa.

Ota pikaisesti yhteyttä, mikäli haluat yrityksesi osaksi Arktisen Muotoilun yhteisosastoa. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään maanantaihin 16.9.2013 mennessä. Haluamme painottaa, että kyseessä ovat ammattilaismessut. Messujen neljä ensimmäistä päivää on tarkoitettu yrittäjille, jälleenmyyjille, sisäänostajille, valmistajille, lehdistölle ja muille muotoilualan ammattilaisille. Päätöspäivä lauantai on avoin kaikille messukävijöille. WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hankkeen henkilökunta on paikalla valvomassa osastoa ja esittelemässä yritystänne. Kontaktien ja tilausten saamiseksi suosittelemme teille messuille osallistumista henkilökohtaisesti. Hae mukaan lähettämällä 1–3 edustavaa kuvaa tuotteestasi / tuoteperheestäsi sekä lyhyt selostus tuotteesta ja ideasta sen takana osoitteeseen pia.lillberg@rovaniemi.fi. Osastolle esille tulevista tuotteista sovitaan yrityskohtaisesti. Mukaan valittavilta yrityksiltä peritään osallistumismaksu 500€ + alv. Hinta sisältää messukuljetukset, osastopaikan ja esillepanon sekä näkyvyyden messumarkkinoinnissa. Yrityksen tehtäväksi ja kustannettavaksi jää materiaalin toimitus Rovaniemelle, omat matka- ja majoituskulut sekä halutessaan tuotteidensa vakuutus.


Lisätietoja:

Tuija Jerndahl
koordinaattori
WDC2012 Helsinki–Rovaniemi
Lapin yliopisto, Taiteiden tiedekunta
+358 (0)40 484 4421
tuija.jerndahl@ulapland.fi

Pia Lillberg 
projektipäällikkö
WDC2012 Helsinki–Rovaniemi
Rovaniemen Kehitys Oy
+358 (0)400 922 741
pia.lillberg@rovaniemi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti