14.8.2013

Arktisia muotoja syksyn Formaan

Raikas tuulahdus pohjoisesta tuo Forma Syksy´13 messuille valoa ja iloa arkeen. Forma lahja- ja kodinsisustusalan ammattimessuilla nähdään Arktisen Muotoilun teemaosasto – kahdeksan pohjoisen ja pohjoisesta inspiroituneen yrityksen näyttävä kokoonpano.

Elokuussa 23.25.8.2013 järjestettävät Forma Messut on Suomen johtava lahjatavara- ja kodinsisustusalan tapahtuma ja kohtaamispaikka yrittäjille, jälleenmyyjille, sisäänostajille, valmistajille, lehdistölle ja muille ammattilaisille. Forma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden seurata missä alalla mennään, sillä messuilla saa kerralla laajan näkymän sesongin tarjontaan. Formaan tullaan katsastamaan lahjatavaroiden ja kodinsisustuksen uudet värit, trendit ja ideat maailmalta sekä kotimaisilta valmistajilta. Esillä on muun muassa laadukkaita, yksilöllisiä lahja- ja paperitavaroita, persoonallisia liikelahjoja ja kodinsisustuksen viimeisimpiä tuulia.

Arktisen Muotoilun teemaosasto löytyy Forman paraatipaikalta – Tapahtumatorilta, messujen ytimestä! Tapahtumatori kokoaa aiempien vuosien tapaan yhteen messujen ohjelmaa toimimalla tällä kertaa sijaintina paitsi Arktisen Muotoilun näyttelylle, myös tapahtumalavalle, messukahvilalle ja -toimistolle.

Mitä Arktisen Muotoilun teemaosastolla sitten nähdään? Kahdeksan kiinnostavan muotoiluyrityksen kärkituotteita, joiden tunnuspiirteitä ovat luonnonmateriaalit, harkitut muodot, viimeistelty jälki ja vähäeleisyys. Yrityksiin lukeutuvat Akmeelikoru, Arkkitehtitoimisto N-A-M, Everyday Design, Lauri-tuotteet, Maari, Muotoiluhuone Tuokio, Paperivalo ja Puusepänliike Pihlaja.

Rovaniemellä käsityönä valmistettavat Akmeelikorut saavat innoituksensa arktisesta luonnosta, sen vuodenaikojen mukaan vaihtuvista ilmiöistä ja Lapin rikkaasta tarinaperinteestä. Perinteiden kunnioitus ja käsillä tekemisen taito ovat perustana myös korkealaatuisille Lauri-tuotteille. Pohjoisen uusiutuvat luonnonmateriaalit muovautuvat käytännöllisiksi ja kauniiksi tuotteiksi, tuliais- ja lahjaesineiksi, joiden arvo säilyy.Arkkitehtitoimisto N-A-M Oy:n yrittäjä ja vastuullinen suunnittelija, arkkitehti Sipi Hintsanen, jalostaa unelmista kauniita, käytännöllisiä ja elinkaaritaloudellisia kokonaisuuksia. Esimerkkinä näistä Elli jatkettava ruokapöytä, joka hyödyntää innovatiivista jatkomekanismia. Pohjoista huonekaluosaamista esittelee myös rovaniemeläinen Puusepänliike Pihlaja Oy. Tämän massiivipuisten huonekalujen ja puusepäntöiden valmistukseen keskittyneen yrityksen toimialaan kuuluvat niin yksilölliset huonekalut kuin julkikalusteetkin.Everyday Design haluaa vaikuttaa positiivisesti ihmisten elämään luomalla käytännöllisiä tuotteita, jotka helpottavat arjen rutiineja. Toimivien käyttöesineiden suunnittelu ja materiaalit varmistavat niiden pitkäikäisyyden. Selkeälinjaiset ja tyylikkäät tuotteet kestävät, myös aikaa. Muotoiluhuone Tuokio tarjoaa nuoren naisen tuoreella otteella kuosisuunnittelua ja graafista suunnittelua. Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnassa opiskellut Sanni Takkinen luo iloisista ja värikkäistä kuoseistaan muun muassa erilaisia paino- ja sisustustuotteita arjen piristykseksi.

Paperivalon mallisto on valon ja varjon tanssia. Studiossaan paperitaiteilija Sirpa Kivilompolo valmistaa käsin paperia, josta muotoillaan muuan muassa näyttäviä tuikkuja, valaisimia ja onnittelukortteja. Vesileiman avulla aikaansaadut kuviot, tarinat ja viestit kuultavat kauniisti valossa. Esteettisiä elämyksiä arkeen tarjoaa myös Maarin Koivu-sarja. Suomalainen koivu on innoittanut tätä herkkää rakukeramiikkasarjaa, joka tuo tunnelmaa koteihin, palan luontoa arkeen ja juhlaan.Kuluneiden vuosien aikana WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hanke on marssittanut esiin Arktista Muotoilua sekä kansallisissa että kansainvälisissä designtapahtumissa. Pohjoisen muotoiluyritysten yhteisosastot ja -näyttelyt ovat ottaneet vastaan muotoilun ystäviä jo melko monessa maailmankolkassa. Rovaniemi Design Week, Habitare, Dutch Design Week, Radical Design Week Shanghai, DesignMarch Reykjavík ja Milan Design Week saavat jatkoa lahja- ja kodinsisustusalan Forma Syksy´13 ammattimessuilla ja myöhemmin syksyllä Habitaressa. Forma Messut avaa kuluneen kesän aikana uudistetut Messukeskuksen tilat toivottamalla tervetulleeksi näytteilleasettajat ja messukävijät. 

Forma ´13 avoinna ammattilaisyleisölle:

Pe 23.8.2013 klo 10-18
La 24.8.2013 klo 10-18
Su 25.8.2013 klo 10-17Arktisen Muotoilun osaston toteuttaa WDC2012 Helsinki–Rovaniemi -hanke. Rovaniemi osallistui yhteistyökaupunkina World Design Capital Helsinki 2012 -vuoteen tuoden siihen arktisen muotoilun näkökulman, jossa yhdistyvät arktisten olosuhteiden vaatimukset, alan huippututkimus ja koulutus, luovien alojen yritysten osaaminen sekä pohjoinen kulttuuri. Muotoiluvuoden päätyttyäkin Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Lapin yliopiston WDC2012 Helsinki-Rovaniemi -hanke innostaa yrityksiä käyttämään muotoilupalveluja, kehittää yritysten ja oppilaitosten välistä yhteistyötä ja nostaa esille arktista muotoiluosaamista.


LISÄTIETOJA :

WDC2012 Helsinki-Rovaniemi
Pia Lillberg, projektipäällikkö
Rovaniemen Kehitys Oy
Puh. +358 (0)400 922 741

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti