14.2.2013

KAMINA -näyttely lämmittää muotoilun ystävien sydämiä koko muotoiluviikon ajan!

Rovaniemi Design Weekin pohjoista muotoiluosaamista esittelevä KAMINA-näyttely järjestetään tänä vuonna Arktikumin Valo-galleriassa 18.–24. helmikuuta. Mukana on sekä pohjoisessa toimivia, että pohjoisesta inspiroituneita yrityksiä. Kymmenen muotoiluyrityksen lisäksi esille tulee noin 60 Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijan työtä. Opiskelijoiden työt ovat esillä Arktikumissa 10. maaliskuuta saakka.

Hallatar-sarja, Taigakoru
Hirvas-riipus, Akmeelikoru

Näyttelyssä on esillä kattavasti eri muotoilun aloja korumuotoilusta elokuvatuotantoon sekä huonekaluista ja sisustustuotteista palvelumuotoiluun. Korumuotoilua edustavat Lapissa jo yli kolmen-kymmenen vuoden ajan toiminut Taigakoru uusilla Hallatar ja Jääriite –sarjoillaan ja rovaniemeläinen, Lapin rikkaasta luonnosta ja tarinaperinteestä hopeakoruihinsa inspiraation saava Akmeelikoru

Flower-alunen, Think Today
Yöpinna, o + m = g design

Kierrätysmateriaalit kuuluvat keskeisesti tämän päivän arktiseen elämään. o + m = g design muotoilee vanhoille huonekaluille uutta elämää ja Think Today valmistaa kekseliäitä ekodesigntuotteita sisustus- ja rakennusalan ylijäämämateriaalista ja muuntaa ne vaikkapa piensisustustuotteksi ja asusteiksi. 
Huivi, Pirita

Keramiikkapaja Maari, koivulaatta
Sodankyläläinen Pirita tuottaa laadukkaita ja kotimaisia design pellavaneuleita naisille juhlaan sekä arkeen. Samalla paikkakunnalla toimiva Keramiikkapaja Maari esittelee näyttelyssä uuden Koivu-sarjansa. Tämän herkän ja kauniin rakukeraamiikka sarjan innoittaja toiminut Koivu -metsän vahva nainen.

Puusepänliike Pihlaja
N-A-M ja Kiila
Puusepänliike Pihlaja on tuore rovaniemeläinen nuoremman sukupolven yritys, joka tuo perinteistä puusepäntaitoa tähän päivään. Arkkitehtitoimisto N-A-M yhteistyössä Puusepänliike Kiilan kanssa esittelee näyttelyssä Elli ja Ernest jatkettavat ruokapöydät. 

Immateriaalinen muotoilu on myös hyvin edustettuna. Elokuvatuotanto Lumihiutale Oy tuo KAMINA –näyttelyyn koosteen osaamisestaan AV-tuotannon saralla ja ensi-iltaan uusimman dokumenttinsa Positiivista Lapin Energiaa.  AV-tuotantoja tekee myös strategisen muotoilun verkosto Arktis Design, jonka osaamisalueisiin kuuluvat palvelumuotoilu ja yritysviestintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti