5.11.2012

Rovaniemellä jammailtiin kestävän kehityksen tahtiin

Osana globaalia Sustainability Jam -tapahtumaa Rovaniemi Sustainability Jam järjestettiin toisen kerran viime viikonloppuna 2.-4.11.12. Tapahtuman ideana on samanaikaisesti ympäri maailmaa kehittää erilaisia kestävän kehityksen palveluja, tuotteita tai konsepteja. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan jamit, joissa pidetään hauskaa ja ideoidaan yhdessä! Globaalina teemana tänä vuonna oli ((Heart))beats.


Rovaniemellä jammaamaan lähti kuusi innokasta eri alojen toimijaa, mm. johtamisen, kv-suhteiden ja muotoilun opiskelijoita ja soveltavan fysiikan tutkija. Tapahtumaa emännöi ja tilat ja puitteet Muotoiluhuoneella tarjosi WDC2012 Helsinki-Rovaniemi –hanke. Eri paikkakuntien tapahtumilla oli mahdollisuus olla yhteydessä toisiinsa internetin välityksellä ja Rovaniemen Twin Jam kumppanina toimi Maribor Sloveniasta. Mariborissa saatiin kasaa 4 ryhmää, kun taas Rovaniemellä muodostettiin yksi yhtenäinen ryhmä. Viikonloppu kului sydämellisissä tunnelmissa ja syke oli korkealla. Aivoriiheilystä siirryttiin viikonlopun aikana animointiin ja ääninäyttelyyn. 


Globaalin tapahtuman tuloksia voi käydä ihmettelemässä Sustainability Jamien nettisivuilla Planet Jam. Jameissa syntyvät ideat ovat vapaasti kenen tahansa käytettävissä. Rovaniemen tiimin WeLove Johnny –konseptia voi ihailla oheisesta videosta ja jamien nettisivuilta. Tsekkaa myös Johnny Garbageman Facebookista!
 
Jamit järjestettiin Rovaniemen Muotoiluhuoneella (Ainonkatu 1) osana Lapin yliopiston ja Rovaniemen Kehitys Oy:n yhteistä WDC2012 Helsinki-Rovaniemi –hanketta. Jamien tulokset julkistettiin sunnuntaina 4.11.2012 klo 15 internetin välityksellä kaikille muille osallistujille ympäri maailmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti