31.1.2012

Rovaniemi yllättää Lasipalatsin seinällä designpääkaupunkiviikonloppuna 3.–5.2.2012

Helmikuun ensimmäinen viikonloppu on tapahtumien täyteinen! Arktisen muotoilun tuulahdus saapuu Helsinkiin, kun Rovaniemi osallistuu perjantaista sunnuntaihin vietettävään designpääkaupunkiviikonloppuun.Rovaniemi on mukana World Design Capital- vuodessa tuoden siihen arktisen muotoilun näkökulman. Designpääkaupunkiviikonloppuna Lasipalatsin / Bio Rexin aukiolla (Mannerheimintie 22-24) pääsee osallistumaan interaktiivisen teoksen luomiseen, kun Lasipalatsin seinään toteutetaan arktisen muotoilun interaktiivinen projisointi - Visioapparaatti.
 
Visioapparaatti esittelee Rovaniemeä ja Lappia muotoilun näkökulmasta yleisiä stereotypioita hyödyntäen. Lasipalatsin aukiolla ohikulkijat pääsevät osallistumaan teoksen muokkaukseen soittamalla puhelimitse ilmaiseen numeroon, mikä laukaisee reaktion projisoinnissa. Puhelimella voi tilata ilmaisen vision siitä, mitä Lapissa muotoillaan huomenna. Visioapparaatin toteuttaa nuoret rovaniemeläiset muotoilijat yrityksestä Aku et Miila.
Projisointiin pääsee osallistumaan ja visioita tilaamaan perjantaina 3.2. klo 17-24, lauantaina 4.2. klo 17-24 ja sunnuntaina 5.2. klo 17-21. 

Kolmipäiväisenä yleisötapahtumana toteutettavan designpääkaupunkiviikonlopun tarkoitus on tutustuttaa ihmiset designpääkaupungin tekoihin, teemoihin ja sisältöihin eli lisätä tietoisuutta siitä mistä World Design Capital Helsinki 2012- vuodessa on kysymys. Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa ja Lahdessa on suunniteltu yli 180 erilaista tapahtumaa muotoilun ympärille. Luvassa on designia yllättävissäkin muodoissa ja paikoissa. Tarjolla on myös leipää ja sirkushuveja, esityksiä, klubeja, yleisöopastuksia, luentoja, työpajoja ja ideointitalkoita. Avoimien ovien periaatteella pääsee kurkistamaan kulisseihin niin museoissa kuin yritysten pääkonttoreillakin. Voit tutustua koko designpääkaupunkiviikonlopun ohjelmaan täällä. 

Tulevana lauantaina vietetään myös neljättä valtakunnallista Ravintolapäivää, yhden päivän ruokakarnevaalia, jolloin kuka tahansa saa taas perustaa ravintolan tai kahvilan mihin tahansa. Rovaniemen Muotoiluhuone (Ainonkatu 1) muuttuu dissainhenkiseksi Meikäleipä-kahvilaksi.  Yhteensä helmikuiseen Ravintolapäivään on ilmoittautunut pari sataa erilaista tapahtumaa eri puolilta Suomea. Lisätietoja: www.ravintolapaiva.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti