13.1.2012

Rovaniemen Muotoiluhuoneen avajaistunnelmia

Rovaniemen Muotoiluhuone avattiin yleisölle torstaina 12.1.2012. Kiitos kaikille kävijöille! Muotoiluhuone toimii muotoiluvuoden infopisteenä, kohtaamispaikkana yrityksille, asukkaille ja opiskelijoille, tapahtumapaikkana (esim. Ravintolapäivä 4.2., Rovaniemi Service Jam 24.-26.2.) ja näyteikkunana yritysten ja yliopiston osaamiselle. Rovaniemi tuo Helsingin World Design Capital 2012 -vuoteen Arktisen muotoilun näkökulman. Arktinen muotoilu ratkoo pohjoisen arjen ongelmia kuten kylmän ilmaston asettamia haasteita vaate- ja tuotesuunnittelulle. Muotoiluhuoneessa kerätään myös yleisön mielipiteitä siitä, mitä Arktinen muotoilu on. Vastauksista muodostetaan myöhemmin yhteisöllinen sanateos.Avajaispäivänä ajatuksensa Arktisesta muotoilusta sai pukea kuviksi ja sanoiksi myös askartelemalla itselleen pinssin.
Stina Varkkola ja Jaakko Saarenketo (Favor Company Oy) esittelivät yritystään ja opastivat Favorin käyttöön avajaistilaisuuden ajan. Voit tutustua palveluun ja tehdä oman favorisi tai vastapalveluksesi täällä.


Rovaniemen Muotoiluhuoneessa on tammikuun ajan esillä Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden töitä. Painokankaat ovat tekstiili- ja sisustussuunnittelun toisen vuosikurssin opiskelijoiden (Ritva Jääskeläinen, Essi Kekäläinen ja Sonja Schutskoff) toteuttamia uniikkikankaita.


Kuvassa vuoden 2011 Habitare-messujen taiteiden tiedekunnan Runko-messuosastolla esillä olleet istuimet Tokka ja Softy Stones sekä \RE/NEWS\ - valaisin. 

 

Patjaksi ja erilaisiksi istuimiksi muuntautuvan Tokan ovat suunnitelleet Ulla Autio ja Soila Heikkilä (yhteistyössä Ahlskog Oy, Kemin nahkatarvike Oy, Nahkaparkki ja TaidePuu). Päällys on poronnahkaa ja täyte poronnahkateollisuuden ylijäämämateriaalia. Istuimia voi kokeilla ja niistä toivotaan jätettävän käyttäjäpalautetta.

Origamityylinen \RE/NEWS\ -valaisin on tehty käytetystä painopellistä. Valaisimen sisäpuolella on aukeama sanomalehti Lapin Kansasta. Jokainen valmistettu valaisin on uniikki. Suunnittelija on Annika Heikkinen, yhteistyössä Proto Design ja Lapin Kansa. 


Softy Stones tuolipari on Kaisa Sipovaaran käsialaa, Kaj Franckin ideamaailmaa kuvailtuna omasta näkökulmasta. Istuimet on valmistettu yhteistyössä Vevia Finland Oy:n ja Puukeskus Oy:n kanssa. Kovan ja kulmikkaan tuoliparin sisältö on tarkoitettu myös pehmoille. Kuvassa kokeilussa korkeampi Softy Stone.Esillä on tammikuun ajan myös taiteiden tiedekunnan kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden animaatiotyöpajan tuotoksia. Aiheena on Arktinen muotoilu, joka muodostuu animaatioissa sanoiksi ja kuviksi. Muotoiluhuoneella voi tutustua myös palvelumuotoilussa ja vuorovaikutussuunnittelussa hyödynnettävään SINCO-prototypointiympäristöön (Service Innovation Cornerin mobiiliversioon). SINCO:n avulla palveluideoita voidaan lavastaa, testata ja kehittää nopeasti ja edullisesti yhdessä asiakkaan kanssa suunnitteluprosessin alkupäässä.

Rovaniemen Muotoiluhuone on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin kello 12–18. Tervetuloa tutustumaan ja osallistumaan esimerkiksi Arktisen muotoilun yhteisölliseen sanateokseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti