10.1.2014

Osuuskuntainfosta tietoa tiimiyrittämisestä!

Lapin yliopisto järjestää 23.1.2014 osuuskuntainfon tiimiyrittämisestä kiinnostuneille. Suomi on maailman ykkönen osuustoimintamaana. Osuuskunta tarjoaa yritysmuodoista parhaiten matalan kynnyksen yrittäjyyteen, yhdessä, tiiminä. 

Osuuskuntamuotoinen yrittäminen on turvallinen tapa yrittää ja työllistyä. Osuuskunta sopii moneen; yhtälailla oppilaitosten yrittäjyysopetukseen kuin eri alojen ammattilaisten liiketoimintaan ja markkinointiin. Osuuskunnan voi perustaa myös tavaroiden ja palvelusten hankintaa varten. Varsinainen pienosuuskuntien buumi alkoi laman jälkeen 1990-luvun jälkipuoliskolla, jolloin taantuman jälkiä pyrittiin korjaamaan mm. työ-osuuskunnilla. Työ- ja markkinointiosuuskuntien toiminta on tuttua, mutta osuuskunta voi myös tukea monenlaisia aktiviteetteja. Osuuskunta tarjoaa nuorille hyvän yritystoiminnan oppimisympäristön, pienellä taloudellisella riskillä.

Osuuskuntalaki uudistui 1.1.2014. Uuden lain tavoitteena on lisätä suomalaisten osuuskuntien toimintamahdollisuuksia. Toimintamahdollisuuksia lisätään muun muassa vähentämällä ja keventämällä muotomääräyksiä sekä helpottamalla rahoitusjärjestelyjä. Sääntelyn selkeytyminen helpottaa erityisesti pienten osuuskuntien toimintaa. Osuuskunta on jatkossa käytännössä yhtä helppo perustaa kuin osakeyhtiö, sillä yksikin perustajajäsen riittää. Edellisen lain mukaan osuuskunnassa oli oltava vähintään kolme jäsentä.


Tule kuulolle Lapin yliopiston osuuskuntainfoon 23.1.2014 kello 10:00–12:00. Osuskuntainfo järjestetään yliopiston pääkampuksella (Yliopistonkatu 8), luentosalissa 19. 


Lisätietoja: 

Seppo Särkkä
KTM , Koulutuspäällikkö
Lapin yliopisto, Avoin yliopisto
040-5124637
seppo.sarkka (at) ulapland.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti