4.12.2012

Ristomatti Ratia päättää MuotoilijaluentosarjanJoulukuun Muotoilijaluento torstaina 13.12.12
Ristomatti Ratia: Marimekko Ristomatti Ratian silmin

Muotoilijaluennot käynnistyivät syyskuussa ja luentosarjan päättää joulukuussa muotoilija Ristomatti Ratian luento Marimekko Ristomatti Ratian silmin. Aihe sivuaa 1950-60 -luvuilla suomalaisessa muotoilussa syntynyttä Marimekko -ilmiötä. Kuluvana vuonna 2012 tulee myös kuluneeksi 100 vuotta Marimekon perustajan Armi Ratian syntymästä. Armi Ratia perusti Marimekon vuonna 1951.

Ristomatti Ratia on suomalainen muotoilija, Marimekon luojan Armi Ratian poika sekä Ratia Brand Co Oy:n taiteellinen johtaja/toimitusjohtaja. Ristomatti Ratian suunnittelemien tuotteiden kirjo on valtava. Mukaan mahtuu lukuisia tuttuja klassikkoja, joista monet ovat edelleen tuotannossa, kuten mm- Marimekon 301- olkalaukku, Palaset- sisustuselementtisarja sekä Saaristo-sarja.

Luento järjestetään 13.12.2012 klo 18-19.30 Kulttuuritalo Korundissa (Lapinkävijäntie 4). Luento on kaikille avoin Rovaniemen taidemuseon pääsymaksulla 8€ / 5€ tai kausikortilla.

WDC2012 Helsinki-Rovaniemi hanke ja Kulttuuritalo Korundi ovat syksyn 2012 kuluessa järjestäneet yhteistyössä luentosarjan, joka on haastanut kuulijat pohtimaan muotoilun ja arkkitehtuurin merkitystä arjessa ja omassa asuinympäristössä. Luennoilla on tarkasteltu arjen muotoilua erilaisista näkökulmista asuntorakentamisen muutoksista muotiin ja muutosten taustalla vaikuttaviin trendeihin.

Tervetuloa vuoden viimeiselle Muotoilijaluennolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti